Winst voor Lopez en Bennani in Shanghai

12 okt 2014
foto's: FIA WTCC

Race 1

José Maria Lopez heeft de eerste WTCC race in Shanghai gewonnen en is nu wel heel dicht bij zijn eerste titel in de serie. Het werd een vol Citroën podium met Ma op de tweede en Muller op de derde plaats. Citroën is vanaf nu zeker van de titel bij de constructeurs.

Er was geen spanning vooraan in het veld. Lopez reed zonder enige bedreiging van start tot finish naar de zege, op veilige afstand gevolgd door Ma en Muller.

Sebastien Loeb startte slecht en verloor twee plaats Gabriele Tarquini en Tiago monteiro. Die maakte hij dank zij zijn superieure Citroën snel goed en eindigde na een gevecht met Nobert Michelisz in de privé Honda op de vierde plaats. Michelisz eindigde vijfde voor Tarquini en Monteiro.

Tom Chilton verloor het rechter achterwiel. Hierdoor kon Tom Coronel uiuteindelijk beslag leggen op de achtste plaats. De top tien werd vervolledigd door Hugo Valente en Mehdi Bennani.

Race 2

Naar gewoonte bracht race twee meer animo. Hierin schreef Mehdi Bennani autosport geschiedenis. Hij startte vanop de pole positie en reed onbedreigd naar zijn allereerste zege in het WTCC. Hiermee schonk hij ook Honda de eerste zege van het seizoen, in een privé wagen nota bene.

377_BENNANI

Gabriele Tarquini op p2 kreeg af te rekenen met mechanische pech en gaf op. Hierdoor kwam Tiago Monteiro op de tweede plaats te liggen op respectabele afstand gevolgd door José Lopez, direct ook het podium voor race 2.

De vierde plaats was voor Sebastien Loeb. De negenvoudig rally kampioen tikte in de tweede ronde zijn landgenoot en teamgenoot Yvan Muller uit de race. Daarachter volgde Norbert Michelisz. Ondanks enkele remfouten eindigde Ma alsnog als zesde.

Tom Coronel, gisteren tijdens de kwalificaties door Bennani nipt van de pole positie gehouden eindigde zevende.

Maar het knapste resultaat werd misschien wel neergezet door Tom Chilton. Hij verloor in race 1 het rechter achterwiel waardoor er heel wat werk was aan de wagen in de korte tijd tussen de twee races. Chilton geraakte op enkele seconden na niet tijdig uit de pit weg waardoor hij vanuit de pitlane moest vertrekken. Na een geweldige inhaalrace eindigde hij uiteindelijk op de achtste plaats.

Valente die bij aanvang mee voorin streed verloor op het einde veel terrein en werd negende. Borkovic maakte de top tien compleet.

Uitslag Race 1

wtcc shanghai race 1

Uitslag Race 2

shanghai race 2 wtcc

auteur: Luc Huybrechts