Vanthoor en Ramos winnen Blancpain Qualifying race in Zolder

18 okt 2014

Laurens Vanthoor en Cesar Ramos hebben de Blancpain Qualifying race in Zolder gewonnen. Het WRT Audi #1 duo domineerde bijna de hele race en overschreden de finish met 16 seconden voorsprong op de Syntix Lamborghini #95 van Nicky Catsburg en Peter Kox. Jeroen Bleekemolen en Hari Proczyk in de  GRT Grasser Lamborghini #28 finishten als derde.

Vanthoor vertrok vanop de pole positie maar verloor de leiding in de eerste ronde aan Rene Rast in de andere WRT Audi #2. Onze landgenoot moest tot in de negende ronde wachten om in de Jacky Ickx chicane een aanval op de leider met succes af te ronden. De twee Audi’s raakten bij dat manoeuvre elkaar waardoor Rast vier plaatsen verloor, hij sloot aan achter de twee Lamborghini’s van Bleekemolen en Catsburg.

Tijdens de safety car periode veroorzaakt door een spin van Stephane Richelmi kwamen alle wagens tegelijk pitten. Door een snelle pitstop kon Kox de tweede plaats innemen achter Ramos die, nadat de SC het veld terug liet begaan, ronde na ronde zijn voorsprong vergrootte.

Voor de derde plaats bleef het spannend tot op de meet. Proczyk moest het onderste uit de kan halen om de Audi van Enzo Ide achter zich te houden. In de slotfase van de race kwamen ook Cacá Bueno in de #0 BMW Sports Trophy Team Brasil en Andy Soucek in de #107 Beechdean AMR Aston Martin zich mengen in het gevecht.

Uiteindelijk slaagde Proczyk er in om de derde plaats vast te houden voor Ide, Soucek en Buhk in de HTP Mercedes.

De hoofdrace van de voorlaatste Blancpain Sprint Series meeting vindt morgen plaats op het circuit van Zolder en start om 13u45.

zolder qualifying race

auteur: Luc Huybrechts