Vader van Jules Bianchi:”De situatie is hopeloos”

14 okt 2014

Vandaag gaf de vader van Jules Bianchi, Philippe, een interview aan de Italiaanse sportkrant “La Gazetta dello Sport”. Het emotionele gesprek kan je hier lezen.

Jules’ situatie is hopeloos aldus zijn zwaar aangeslagen vader. “Elke keer dat de telefoon gaat weten we dat het het ziekenhuis kan zijn om ons te vertellen dat Jules is overleden. Aanvankelijk zeiden ze ons dat de eerste 24 uren cruciaal waren, daarna werden het de eerste 72 uren, en zie, Jules is er nog steeds, vechtend voor zijn leven.

Hij zal slagen in de meest belangrijke kwalificatie ronde van zijn leven, hij zal niet opgeven, daar ben ik zeker van. Dat zie ik, ik geloof erin. Ik spreek met en weet dat hij me kan horen. De dokters hebben ons verteld dat het een mirakel is dat hij het ongeval heeft overleefd. Maar Jules geeft niet op.

De ene dag lijkt het beter te gaan, de andere dag terug slechter. De dokters vertellen niet veel. De schade aan zijn hersenen is heel erg, we weten niet hoe hij zal evolueren.

De familie voelt zich erg gesterkt door de steun en medeleven dat ze krijgen van de Formule 1 rijders. Voor de start van de race in Sochi kwamen alle rijders samen op de startgrid om Jules en zijn familie een hart onder de riem te steken.

Ik heb zoiets nooit eerder gezien, het raakte ons heel diep. Wij zijn hen allen dankbaar. Velen van hen hebben contact met ons opgenomen of hebben me een bemoedigende boodschap geschreven.

auteur: Luc Huybrechts