Sorensen wint tweede GP2 race in Sochi voor Vandoorne

12 okt 2014
foto's: Sam Bloxham/GP2 Series Media Service

Marco Sorensen heeft zijn allereerste GP2 zege opzak. Hij startte vanop de pole positie die hij min of meer cadeau kreeg door de penalty van Julian Leal. Sorensen reed van start tot finish aan de leiding.

Stoffel Vandoorne maakte bij de start één plaats goed en kwam na de eerste doortocht bij start/finish door in derde positie achter Sergio Canamasas. Ondanks de verwoede pogingen van onze landgenoot geraakte hij niet voorbij Canamasas. Door een technisch probleem moest de Spanjaard in ronde 13 de handdoek in de ring gooien wat Vandoorne naar de tweede plaats promoveerde.

Een late safety car veroorzaakt door een crash van Stefano Coletti bracht het veld terug bij elkaar, Sorensen nog steeds op kop gevolgd door Vandoorne, Evans en Nasr die van de zeventiende plaats was opgerukt.

Bij de herstart behield Sorensen de leiding voor Vandoorne. Achter de twee leiders wisselden Evans en Nasr van plaats. Winst voor de Deen na weerwerk tegen de aanvallen van Vandoorne. Achter de leiders kon Nasr bij de herstart voorbij Evans en finishte derde voor Evans.

Kersvers GP2 kampioen viel bij de start terug naar de laatste plaats maar werd uiteindelijk nog tiende.

In de strijd voor de titel is Palmer zeker van de kroon. Vandoorne maakt terrein goed op Nasr voor de tweede plaats en komt tot op 8 punten, 200 tegen 198.

auteur: Luc Huybrechts