Lopez op pole in Shanghai

12 okt 2014

José María López versloeg in de pole shoot-out teamgenoten Qing Hua Ma en Yvan Muller voor de pole. De enige niet Citroën rijder die de derde kwalificatie ronde haalde was Norbert Michelisz in de Honda Civic, hij scoorde de vierde tijd en start naast Muller mee vanop de tweede startrij.

Negenvoudig rally kampioen Sebastien Loeb was de enige Citroën rijder die Q3 niet haalde, hij start vanop de vijfde plaats.
Geen enkele andere rijder dan Michelisz was in staat om in Q2 de snelheid van de Citroëns te evenaren, ondanks het slipstreamen van de andere Honda rijders. Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini deden niet beter dan respectievelijk de zesde en zevende plaats.

Tom Coronel op plaats elf greep met slechts 0,02 seconde net naast de pole positie voor race twee, die is voor Mehdi Bennani die de tiende tijd reed.

Nadat Rob Huff vorige week in Beijing Lada haar eerste WTCC overwinning schonk stelden de Russen vandaag teleur. Geen enkele Lada haalde Q2.

auteur: Luc Huybrechts