European Le Mans series finale in Estoril, zege voor debutant Mark VDS in GTC

19 okt 2014

De laatste ronde van de European Le Mans Series 2014, de 4 Hours of Estoril, is gewonnen door de Sebastien Loeb Racing Oreca-Nissan #24 van Vincent Capillaire en debutant Jimmy Eriksson die het team hun eerste overwinning in de serie schenken.
Christian Klien, Gary Hirsch en Pierre Ragues in de New Blood by Morand Racing Morgan-Judd #43 eindigde tweede, terwijl lokale ster Filipe Albuquerque en zijn teamgenoten Simon Dolan en Harry Tincknell in de Jota Sport Zytek-Nissan #38 het podium vervolledigden.

Het LMP2 kampioenschap werd pas op het einde van de race beslecht en ging uiteindelijk naar Signatech Alpine, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Na de opgave van Thiriet by TDS Racing zag het ernaar uit dat de strijd zou gaan tussen de Signatech Alpine van Chatin, Panciaticci en Webb en JOTA Sport Zytek, maar dat Sébastien Loeb Racing zich ook nog in de debatten zou mengen voor de zege, daar hadden ze niet op gerekend. De Signatech Alpine eindigde uiteindelijk vierde, goed genoeg om de titel te pakken.

In de LMGTE klasse ging de overwinning naar de SMP Racing Ferrari 458 Italia #72 van Bertolini, Shaitar en Zlobin voor de AF Corse Ferrari #54 van Perazzini, Cioci en Lyons.

Voor de start van de race leidde de AF Corse Ferrari #55 van Cameron, Griffin en Rugalo het kampioenschap maar de Ferrari werd aangereden door één van de GTC McLarens en Rugalo die aan het stuur zat moest de pit in voor herstelling. Nadien moest hij met zijn Ferrari nog eens naar de pit voor een ander technisch mankement. Een nul score zorgde ervoor dat de SMP Ferrari in extremis de titel kon binnenhalen.

In de GTC klasse ging de overwinning naar de Marc VDS BMW Z4 #87 van Leinders, Paltala en Hassid die dit weekend hun debuut maakten in de serie. Laursen, Mac en Magnussen eindigden in de Formula Racing Ferrari #60 op de tweede plaats voor de SMP Racing Ferrari van Beretta, Markozov en Ladygin. Zij haalden net als hun teamgenoten in de GTE klasse de titel binnen.

Uitslag Estoril:

elms estoril 2014

Volledige eindstand ELMS 2014

auteur: Luc Huybrechts