Bericht van de Familie Bianchi

30 okt 2014
foto's: Marussia f1

De familie van Jules Bianchi kwam vandaag met een update van hun zoon Jules. Het is komende zondag vier weken geleden dat de Marussia rijder zwaar gewond geraakte toen hij met zijn bolide onder een takelwagen schoof. Sindsdien ligt de jonge kerel met zware verwondingen aan de hersenen in een coma in het Mie General Medical Center in Yokkaichi in Japan.

“Het is komende zondag vier weken geleden sinds Jules ‘ongeval, en sindsdien verblijft hij in het Mie Algemeen Medisch Centrum in Yokkaichi. Zijn toestand wordt door de dokters nog steeds als kritiek maar stabiel omschreven. Hoewel we geen nieuwe informatie kunnen geven, erkennen we dat er een groot aantal mensen over de hele wereld Jules steunen in zijn strijd. We zijn het aan zijn vele fans dan ook verplicht om met nieuws te komen, hoe kort dat ook mag zijn.”

“Maar Jules blijft vechten. Ondanks de geruchten over zijn behandeling wordt hij voorlopig hier in Yokkaichi verder behandeld. We nemen de dingen stap voor stap.”

“Nogmaals willen wij onze oprechte waardering uiten voor het geduld en begrip dat wordt getoond ten opzichte van onze familie in deze heel moeilijke tijd.”

“We leven met de troost met de wetenschap dat Jules hier in het Mie Algemeen Medisch Centrum de best mogelijke zorgen krijgt, de artsen hier hebben nog voortdurend contact met de neurochirurgen aan de Universiteit La Sapienza in Rome, en Professor Gerard Saillant, voorzitter van de FIA Medische Commissie.”

“We zullen ten gepaste tijde een update doen. In tussentijd danken wij iedereen die Jules in hun gedachten houden en voor hem bidden.”

auteur: Luc Huybrechts