Yelloly wint eerste WSR 3.5 race van het seizoen

5 mei 2012
foto's: Renault Sport

Nick Yelloly, tweede op startgrid achter Pic, heeft op het circuit van Oragon de eerste WSR 3.5 race van het seizoen gewonnen. Het was tevens Yelloly’s eerste overwinning in de series. De Brit moest naar het einde toe diep in zijn reserves gaan om de aanvallen van Jules Bianchi af te slaan. Kevin Magnussen werd in extremis derde nadat hij in de laatste ronde voorbij Carlos Hueras die met technische problemen kreeg te kampen.

Een erg competitief startveld werd losgelaten en Yelloly kon als eerste de eerste bocht ingaan. Achter de leider ontstond chaos doordat Daniil Move en Stanaway niet weggeraakten van de grid. Venturini merkte de Nieuw Zeelander te laat op en knalde er achter op. Alle drie moesten opgeven. Iets verderop knalden ook Rossi, Muller, Korius en Grubmuller op elkaar. De SC moest uitrukken om de wrakken op te ruimen.

Toen het veld terug werd losgelaten was het beginnen regenen maar dat deerde Yelloly niet. Hij bleef aan de leiding voor Huertas en Bianchi. Na de herstart kwamen ook Rosenzweig en Pic met elkaar in contact wat voor beide rijders de opgave betekende. Hierdoor kon Frijns opklimmen naar de vierde plaats. Huertas werd uiteindelijk nog vijfde voor Martsenko, Stevens, Sorensen, Negrao en Bird.

auteur: Luc Huybrechts