Stockinger wint verkorte sprintrace na horrorcrash Conor Daly

26 mei 2012

Stockinger leidde de race van op de pole positie en werd de hele tijd op de voet gevolgd door Antonio Felix da Costa. Tesamen maakte zij zich los van de rest van het veld.

Veel ronden werden er echter niet geracet, want meteen zat het veld achter de safetycar na een crash tussen Will Buller, Alex Brundle en Alice Powell, die drie breed door Saint Devote probeerden te gaan. Buller eindigde ondersteboven, maar bleef ongedeerd.

In ronde 11 ging het verschrikkelijk fout voor Conor Daly. De Amerikaan probeerde Dimitry Suranovich te passeren, die reeds zijn achtervleugel kwijt was. Bij het uitkomen van de tunnel werd Daly gelanceerd op de achterkant van de Manor bolide, raakte de bovenkant van de veiligheidshekken en kwam met een klap terug op de baan.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kXszF6m_ew8

Daly stapte gelukkig ongedeerd uit, maar de hekken waren beschadigd en de race werd afgevlagd.  Daniel Abt completeerde het podium, voor Mitch Evans en David Fumanelli.

auteur: Vincent Huybrechts