SOT Zolder review: spannende wedstrijd ondanks lage opkomst

3 mei 2012
foto's: Luc Huybrechts

Tijdens Round 1 Endurance van de Special Open Trophy op circuit Zolder is nogmaals het bewijs geleverd dat het invoegen van een extra datum in een kampioenschap, welke voornamelijk bestaat uit gentlemen drivers, niet altijd kan rekenen op de gewenste opkomst. Gelukkig gaven de aanwezige teams wel het beste van zichzelf en zagen we in de diverse Klassen mooie onderlinge duels.

Bij de snelle jongens was het vooral uitkijken naar het duel tussen de Ultima GTR van Dylan Derdaele en de Ligier van Maes/Van Oost, de Norma M20F van Bourdouche/Hallaert en de Radicals van Henk Thuis/Ko Koppejan – Ziv Knoll/Tim Joosen en Verhelst/Lamster. Na een kanonstart van Henk Thuis met in zijn spoor Dylan Derdaele moesten beide heren hun wagens aan de kant zetten na motorproblemen. Meteen was de toon gezet voor een wedstrijdje haasje over tussen Bourdouche-Joosen en Hans Verhelst.
“ Ik reed voor het eerst met de Radical en ik moet eerlijkheidshalve toegeven, dit smaakt naar meer”, aldus een tevreden Tim Joosen. “ Wij draaiden met de Radical SR3RS steeds dezelfde rondetijden als de anderen maar tijdens de pitstops waren onze concurrenten net iets sneller. Idem dito bij Maes/Van Oost waardoor onze Waalse vrienden Bourdouche/Hallaert met hun Norma M20 de leiding namen. Een koppositie welke ze niet meer uit handen zouden geven. Voor P2 ging het er iets harder aan toe. Patrick Lamster ging als een speer achter Van Oost aan en eindigde na 160 minuten wedstrijd op 2 seconden van de 2de plaats. Ziv Knoll moest de rol met de kopgroep lossen en werd meer dan verdienstelijk 4de.

Kampioenenduo Endurance 2011 Sirag/De Vet eindigden 5de algemeen en deden zo hun reputatie als vliegende Friezen alle eer aan. Van start tot finish domineerden beide heren de Super 7 met in hun kielzog de pijlsnelle Ragnar Vanderheijden. Door de opgave van Dubois/Verpoort en een extra tankbeurt van Reitsma/Hoekstra kon Ben Poelmans in de standaard Westfield als 3de het podium vervoegen.

1 34 JRT Racing Norma M20F Bourdouche/Hallaert
2 11 Aqua Boys Ligier JS 49 Maes/Van Oost
3 2 Domec Racing 1 Radical SR3SL Verhelst/Lamster
4 5 CK Racing 1 Radical SR3RS Knoll/Joosen
5 1 Banana’s 1 Westfield Racer Sirag/De Vet
6 80 Team Ace Race Westfield Racer Van Der Heijden
7 32 Caic Racing Lotus Elise S1 Cederholm
8 4 Westfield Belgium 1 Westfield Aero Poelmans/Wilsens
9 33 Banana’s 4 Westfield Racer Reitsma/Hoekstra
10 131 RMR Racing KTM X bow Lemmens/Budin

auteur: persbericht