Loeb blijft ook na derde dag leider in de Acropolis Rally

26 mei 2012

Sebastien Loeb blijft ook na de derde dag aan de leiding van de Acropolis Rally met Petter Solberg op de tweede plaats op 10.2sec van de Fransman. Mikko Hirvonen is nu derde op bijna 2 minuten van Loeb. Jari-Matti Latvala zakte weg naar de vierde plaats nadat hij in special 14 lek reed. Hij kijkt tegen een achterstand aan van 4min44sec.

Loeb begon de derde dag met een voorsprong van 6,5 seconden op Latvala, maar kwam onmiddellijk onder vuur toen Latvala erin slaagde om de kloof tot slechts één seconde te reduceren. Pech voor de Fin in de 14de special toen een van zijn banden lek sloeg en hij aan de kant moest om zijn wiel te verwisselen.

Petter Solberg die na de tweede dag nog iets meer dan 17 seconden achterstand had op Loeb kon na zijn drie snelste tijden van vandaag zijn achterstand verkleinen tot 10.2 seconden.

Achter Latvalla op P4 volgen Mads Ostberg op 7min39sec voor Martin Prokop en Thiery Neuville die op 10min39sec van Loeb staat.

auteur: Luc Huybrechts