KRK: “Geslaagde kennismaking met Monza!”

14 apr 2012

Vandaag is op het circuit van Monza het sterk bezette Blancpain Endurance kampioenschap van start gegaan. 56 wagens, 11 verschillende merken en de crème de la crème op het vlak van rijders.

Op de inschrijvingslijst vinden we twee wagens van het Limburgse KRK-Racing team terug. Met startnummer 13 de Mercedes SLS AMG GT3 van Karl Wendlinger,Anthony Kumpen en Koen Wauters. Raf Vanthoor en zijn Nederlandse teammaten Dennis Retera en Marius Ritskes rijden met startnummer 14.

Voor Koen Wauters was het de eerste keer op Monza. Zijn teammaten Karl Wendlinger en Anthony Kumpen, die beiden wel al ervaring hebben met het Italiaanse circuit, gunden Koen veel tracktime in de eerste vrije training. “Het was een super gevoel om op dit circuit te rijden” blikt Koen Wauters terug. “Het viel allemaal mee en eigenlijk was het niet zo moeilijk. Wat ik vandaag geleerd heb is dat je op dit circuit geëngageerd moet rijden. Beter kan ik het niet samenvatten. Doe je dat niet dan verlies je per bocht enkele tienden en mag je een goede tijd vergeten. Anthony reed vandaag de 10de tijd. Met 1:49.7 deed Karl het netjes over. Ik was op het einde van de dag slechts een halve seconde trager dan mijn beide teammaten en daarmee ben ik uiterst tevreden!”

“Ik denk dat we tevreden mogen terugblikken op deze eerste racedag” zegt Anthony Kumpen. “De verschillen zijn bijzonder klein. De eerste 18 (!!) wagens zitten binnen de seconde. De 10de tijd is dus niet slecht al had ik nog wel iets sneller gekund maar ik had niet echt een vrije ronde. Snel zijn is in zo’n vrije training niet echt van belang. Veel belangrijker is dat je de dag kan afsluiten met een goed gevoel. Vandaag waren wij bijzonder constant in onze prestaties en dat is belangrijk in een race over 3 uur.”

Raf Vanthoor, Dennis Retera en Marius Ritskes realiseerden de 30ste tijd. “Na de eerste training tikten we aan als 11de maar in de tweede sessie maakte in twee foutjes en was de balans niet zo goed waardoor we een mindere tijd rijden. Morgen moet het beter. Het positieve van vandaag is dat we na een dag hard werken een goede set-up gevonden hebben” zegt Dennis Retera.

“Ik heb uren en uren doorgebracht in de simulator en was dan ook bijzonder blij dat ik vandaag écht de baan op mocht om mijn eerste rondjes af te malen” zegt Raf Vanthoor. “Omdat ik de baan wou leren kennen en het mij niet dadelijk te doen was om een tijd neer te zetten reed ik met gebruikte banden. Ik hou er een heel goed gevoel aan over!”

Vandaag bleef het droog in Monza. Of het morgen droog blijft is nog maar de vraag.

auteur: persbericht