FR 2.0 NEC preview Hockenheim – Stoffel Vandoorne: “In het juiste ritme geraken”

19 apr 2012

De vertegenwoordiger van het RACB National Team in de Formula Renault 2.0 gaat dit weekend aan de slag in het Duitse Hockenheim, ter gelegenheid van de N.E.C.-meeting. Een handige manier om de eerste afspraak van de Eurocup Formula Renault 2.0, over twee weken in Motorland Aragon, voor te bereiden.

Stoffel Vandoorne trappelt van ongeduld. Na heel wat wintertests, tijdens dewelke onze landgenoot zich van zijn beste kant liet zien, kan de rijder van Josef Kaufmann Racing haast niet wachten om opnieuw een wedstrijd te rijden.

“Het zou er dit weekend wel eens heel hectisch aan toe kunnen gaan”, bevestigt de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de Eurocup Formula Renault 2.0. “In Hockenheim zullen er bij de eerste meeting van de Northern European Cup 37 rijders aan de start staan. Verkeer gegarandeerd, dus. Zoveel te beter eigenlijk, want dat is een aspect waarmee ik het hele jaar lang zal te maken krijgen.”

De Belg komt in Hockenheim in bijzondere omstandigheden aan de start.
“Op mijn programma voor 2012 staan drie meetings van de N.E.C., om zo beter de races van de Eurocup Formula Renault 2.0 voor te bereiden. Dat wil niet zeggen dat ik  er  in  Duitsland  met  mijn  pet  zal  naar  gooien.  Ik  ben  vastbesloten  om  in Hockenheim het juiste raceritme te vinden, belangrijk voor de races die over twee weken in Motorland Aragon plaatsvinden. Een podiumplaats zou de beste manier zijn om de samenwerking met het team te beginnen.”

Als we afgaan op de wintertests van de jonge Belg, dan is de snelheid alvast aanwezig.
“Het klopt dat we steeds bij de eerste vijf klokten”, glimlacht Stoffel. In al zijn bescheidenheid vergeet Vandoorne te vermelden dat hij meer dan één keer indruk maakte. Vooral in Barcelona, waar hij een nieuw ronderecord voor een Formula Renault 2.0 neerzette. “Een reden te meer om dat dit weekend met goede resultaten te bevestigen”, besluit hij.

auteur: persbericht