Een nieuw kampioenschap en een nieuwe ploeg

27 apr 2012

Tijdens het weekend van 19 en 20 mei wordt op Circuit Zolder het startschot gegeven van het Belgisch Circuitkampioenschap. Iedereen weet ondertussen dat Kronos Events als promotor van BRCC (Belgian Racing Car Series) en BE Trophy een enorme opdracht wacht: op enkele weken tijd een waardig startveld bij elkaar krijgen voor wat, eindelijk, de aftrap moet worden van het Belgisch Kampioenschap op Circuit.

“De opgelopen vertraging is natuurlijk een enorme handicap,” stelt Marc Van Dalen, co-directeur bij Kronos. “Er wordt hard gewerkt en nu we vlakbij de eerste races op Circuit Zolder zijn, tellen we al een twintigtal deelnemers. Dat is voor iedereen een opsteker. Nu moeten we nog anderen overtuigen om ons te komen vervoegen.”

Precies omdat de verantwoordelijken van Kronos Events open staan voor dialoog met potentiële deelnemers en de verschillende acteurs in de Belgische autosport, werd er besloten de basisregels van het reglement een beetje bij te sturen. De finale versie ervan zal in de loop van volgende week bekend worden gemaakt.

“De eerste kwaliteit van een promotor is te luisteren naar zijn klanten en dus hebben we geprobeerd rekening te houden met opmerkingen die wij de laatste dagen te horen kregen, » verduidelijkt Jean-Pierre Mondron, de andere directeur bij Kronos. “Zo zal het mogelijk zijn om zich apart in te schrijven voor de Short Races of de Long Race. Uiteraard, geven wij de voorrang aan inschrijvingen voor de twee races, maar eenieder is vrij hierover zelf een keuze te maken.”

In perfecte samenspraak met RACB werden daarnaast nog een aantal evoluties doorgevoerd in het technisch en sportief reglement. Deze wijzigingen hebben betrekking op enkele belangrijke details, waarbij eveneens werd geluisterd naar het advies van teamverantwoordelijken en rijders. Een eerste versie van dit reglement is weldra beschikbaar op de website van BRCC.

Voor de twee Short Races van telkens 30 minuten op zaterdagnamiddag en de Long Race van drie uur op zondag noteren we de inschrijving van o.a. de Ferrari van de Thiers-broers, meerdere Porsches zoals Fred Bouvy, Dirk Van Elslander of de Silhouette BMW van E Race. Ook in de kleinere categoriën is er veel interesse. We denken aan de Ginetta van Prime Racing, overigens de allereersten die zich inschreven, de Seat Leon van het Allure Team, de Clio van Racing for Fun.

Om dat alles in goede banen te leiden, doen Marc Van Dalen en Jean-Pierre Mondron een beroep op een vierkoppige staf die samen goed zijn voor meer dan 100 jaar ervaring in de autosport!

Jacky Andrzejewski is “general manager” van Kronos Events en dus de grote baas van de organisatie achter het BRCC en de BE Trophy. Jacky begon zijn carrière bij Rothmans toen… Jacky Ickx in groep C uitkwam! Sindsdien is de viertalige Antwerpenaar altijd bedrijvig geweest in de racerij. Van het Belga Team tot Circuit Zolder, even VTM, en dan vooral het Bastos Racing Team, bekend van de successen in rally en de 24 Uren van Spa.

Hoeven we Laurent Voogt nog voor te stellen? Zoals Obélix is Laurent als kind “erin gevallen”! Met een vader die ijverde voor de erkenning van de baancommissarissen, groeide Laurent op in de paddocks van Francorchamps, het vroegere Nijvel en Zolder. Hij leerde de stiel als baancommissaris en schopte het in 2003 tot koersdirecteur. Met zijn ervaring is hij de geknipte persoon als verantwoordelijke voor de logistiek en de organisatie op het terrein.

Carine Daele neemt het secretariaat en de relaties met de concurrenten voor haar rekening. Op circuit kennen ondertussen alle rijders en teamverantwoordelijken de kwaliteiten van de perfect tweetalige Brusselse. Nochtans was het pas recentelijk dat zij de smaak van de autosport te pakken kreeg, toen zij door Thierry Tassin werd gevraagd voor het runnen van de papierenwinkel van de Clio Cup en de Formule Renault.

De relaties met de geschreven en elektronische media zijn bij Kronos Events in handen van Koen Wijckmans. De gewezen autosportjournalist keert terug naar één van zijn eerste liefdes, want onder de vlag van Kronos organiseerde hij op circuit de MX5 Trophy. Vanuit Naninne ontfermde hij zich ook over de persdienst rond de deelname van de 206 WRC in rally. Nadien was hij een hele tijd press officer van de 24 Uren van Spa.

“Wij willen niets aan het toeval overlaten en daarom hebben wij alvast gezorgd voor de juiste omkadering om het deelnemersveld van het nieuwgeboren BRCC opgang te helpen trekken en verder uit te bouwen,” besluit nog Jean-Pierre Mondron.

auteur: persbericht