Rally van Portugal: Latvala en Neuville geven op in vijfde proef

30 mrt 2012

Jari-Matti Latvala ging in vijfde proef van de Rally van Portugal van de baan en het is zo goed als zeker een opgave voor de Fin. Latvala ging na de eerste dag van de rally aan de leiding maar geraakte tijdens de vijfde proef, de eerste van dag twee, van de baan. De Fin raakte een rots wat hem van de weg katapulteerde en hem in een sloot deed belanden waar hij kwam vast te zitten. Vanwege veiligheidsredenen mochten toeschouwers geen handje toesteken om de onfortuinlijke Fin uit de gracht te helpen.

Ook Thiery Neuville moest in de vijfde proef opgeven met een oververhitte motor. Hij stond na de eerste dag vijfde op 34 seconden van de leider. Of Neuville nog terug aan de start veschijnt is nog niet bekend.

auteur: Luc Huybrechts