BRC-BFO: indrukwekkende kijkcijfers

2 mrt 2012

Meer dan 2 miljoen televisiekijkers in algemene sportprogramma’s

Het kan niet langer ontkend worden: rally is razend populair in België. Dat blijkt niet alleen uit de tienduizenden rallyfans langs de klassementsproeven van de manches van het BFO Belgian Rally Championship, maar zeker ook uit de officiële kijkcijfers.

Naast de return op de radio, in de geschreven pers, op internet, de sociale netwerken, YouTube en via diverse andere kanalen, haalt de rallysport in België ook uitstekende kijkcijfers.

Nog voor de gespecialiseerde rallyprogramma’s op antenne gingen, keken meer dan 2 miljoen (!) televisiekijkers naar de samenvatting van de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het Belgisch rallykampioenschap 2012.

De officiële cijfers van zondag 26 februari:
– Sporza: 16′, 342.000 kijkers, marktaandeel 26%
– Een, Sportweekend: 943.000 kijkers, marktaandeel 40%
– Een, Journaal 13h: 718.000 kijkers, marktaandeel 58%
– RTBF, Weekend-Sportif: 230.000 kijkers, marktaandeel 15%

De uitgebreide samenvatting van de Rally van Haspengouw is vanaf vandaag te bekijken in gespecialiseerde programma’s op verschillende zenders:

RTBF : La Une (2 & 4 maart), La Deux (6 maart)
LifeTV en Exqi Sport: meermaals per dag

De exacte uren van deze programma’s zijn terug te vinden op de website van het BFO Belgian Rally Championship (www.bfo-brc.be), onder de rubriek TV. In deze rubriek kan je ook de persconferenties voorafgaand aan de wedstrijden van het BFO-BRC online bekijken. Bovendien heeft de media, via de fotogallerij bij elke wedstrijd, de beschikking over een ruim aanbod aan rechtenvrije foto’s in hoge resolutie.

auteur: persbericht